Tervetuloa Foijaan!

Ravintola Foijan historia ulottuu vuoteen 1839 saakka, jolloin Foija avasi teatteriravintolana Åbo Svenska Teaternin tiloissa. Foijan nimi juontaa juurensa ranskankielisestä sanasta Foyer, joka tarkoittaa lämpiötä.

1980-luvun alkupuolella Foija muutti Kauppatorin apteekin vanhaan hiilikellariin, joka kunnostettiin ravintolaksi, ja tällä paikalla toiminta jatkuu edelleen.

Aikojen saatossa ravintola on muuttanut muotoaan menevästä iltaravintolasta tyylikkääseen ruokaravintolaan ja tiesitkö, että Foijalla oli ensimmäisenä Suomessa anniskeluluvat aamuneljään saakka?

Nykyään Foijassa tarjoillaan ruokaa tuttuun tapaan kellariholvien katveessa. Vaihtoehtoisesti voit jäädä valoisaan katutason baariimme nauttimaan keittiön antimista ja seuraamaan keskustan vilinää.

Toivomme Sinun viihtyvän luonamme.

Kesän aukioloajat

Foijan katutaso palvelee kesällä tarjoillen ruokaa lounasajasta iltaan saakka. Kellarin tunnelmaan voit saapua ruokailemaan alla ilmoitettujen aikojen mukaisesti. Keittiö palvelee katutason aukiolojen mukaan, ja sulkee 30 min ennen ravintolan sulkeutumista. Pöytävarauksen voit tehdä netissä.

Foijan kellari on avoinna 5.6.–27.8. seuraavasti:
ma–to 16.0–22.00
pe 16.00–23.00
la 14.00–23.00
su 13.00–21.00

Katutason viinibaari on avoinna 5.6.–27.8. seuraavasti:
ma–to 11.00–22.00
pe 11.00–23.00
la 12.00–23.00
su 13.00–21.00

Ravintola Foijan Oiva-raportti